2011-01-07 12:00:56• hírek • Balog Anita

Megtartották az első Újévi koncertet

Közönségsiker volt az első újévi koncert a Filharmóniában.

A nagy érdeklődésre való tekintettel idén két Újévi koncertet tart a Szatmárnémeti Filharmónia. Az elsőre január 6-án, csütörtökön 18.30-tól került sor, s bár később került a programba ez a koncert, így is teltház előtt játszottak a zenészek. A közismert szerzemények magával ragadták a hallgatóságot, még azokat is, akik kevésbé fogékonyak a komolyzenéért.

Péntek délelőtt az Újévi koncertek sikeréről Dr. Fátyol Rudolfot, a filharmónia igazgatóját kérdeztük. Fátyol szerint tudni kell, hogy milyen repertoárral és milyen művészekkel lehet sikert aratni egy ilyen koncerten. A receptet idén is alkalmazták: a játszott zeneművek közkedvelt szerzők népszerű szerzeményei voltak. A karmester, a japán Shinya Ozaki szeretett vendég Szatmárnémetiben, mind filmzenéket feldolgozó, mind szimfonikus koncertjei nagy sikernek örvendenek. Fátyol Luiza, az est szólistája szintén kedvelt a szatmári komolyzene-kedvelők körében, a hallgatóság sokszor már csak kíváncsiságból is elmegy a koncertre, hogy lássa, mi újat tud még mutatni a nemzetközi versenyeken is sikeresen szereplő énekesnő.

Dr. Fátyol Rudolf a 2011-es évben is igényes és színvonalas komolyzenei koncertekkel készül kielégíteni a szatmári közönség igényeit: lesz operett és opera is koncert formájában a Kolozsvári és a Temesvári Opera közreműködésével, valamint kitűnő karmesterek és szólisták érkeznek városunkba a Dél-Korea-i Nagykövetséggel kötött partnerségi szerződésnek köszönhetően.

A január 7-én, azaz pénteken 18.30 órakor kezdődő koncertre egyébként már hétfőn minden jegy elfogyott.

Újévi koncert a filharmóniában


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: